Pianist

pianist

Gert-Jan Hoekstra

Graag stel ik me even voor.

Ik ben Gert-Jan Hoekstra, 50 jaar en sinds mijn 11e actief bezig met muziek. Ik kom uit een muzikale familie…
Eerst heb ik me jarenlang bekwaamd op orgel en piano, en vanaf mijn 19e heb ik me op de koorzang gestort. Heb heel veel in koorverband gezongen, ook in het zgn. practicumkoor van de MDO (meerjarige dirigenten opleiding), hier werden verschillende dirigenten opgeleid, dit was in 1983. Vanaf die tijd ben ik ook zelf gaan dirigeren. Jaren later heb ik zelf de MDO-opleiding gevolgd en met goed gevolg afgerond. Heb jarenlang een groot opera- en operettekoor geleid.
Het begeleiden op piano is ontzettend leuk werk. Samen naar een mooi resultaat streven. Muziek is absoluut mijn passie. Momenteel geef ik leiding aan de koren Solid en Vocal Chain.
Vrouwenkoor Switch uit Leeuwarden staat nog in de kinderschoenen, maar ik hoop dat ook dit koor levensvatbaar blijkt. Wat ik heel spijtig vind is dat homokoor Onder Anderen uit Leeuwarden begin 2012 is ontbonden…hier heb ik een jaar met verve leiding aan gegeven. Begeleiden op piano heb ik bij verschillende koren gedaan en doe ik nog steeds.
Ook arrangeer ik koormuziek en heb jarenlang zelf gezongen in verschillende koren. Wat ik belangrijk vind is dat je aan een koor kunt zien dat er plezier aan wordt beleefd. Technische perfectie raakt mij niet (hoewel het mooi meegenomen is….), emotie wel, en muziek is emotie….
Een vlotte presentatie én verzorgde koorklank zijn twee belangrijke aspecten om goed voor de dag te kunnen komen…je moet als koorleden elkaar aanvoelen en eventueel aanvullen. Mijn liefde voor de muziek is onvoorwaardelijk en zolang ik kan blijf ik hiermee bezig. Het is geen hobby, het is een belangrijk aspect in mijn leven waar ik niet zonder kan.