Dirigent

anna

Anna Bonnema
Graag stel ik me even aan u voor.

Ik ben Anna Bonnema, geboren in een muzikaal nest en ik ben op 8-jarige leeftijd begonnen met pianoles. De liefde voor muziek was toen al aanwezig en werd zelfs zo sterk dat ik, na mijn HAVO-examen, gelijk ben begonnen met de muziekopleiding (hoofdvak piano) van de toenmalige MPA,  later het conservatorium te Leeuwarden. In de 5 jaar dat ik daar onderwijs heb gevolgd, heb ik ontzettend veel geleerd. Vooral op muzikaal gebied van mijn pianolerares mevrouw Espinoza, waar ik nu nog steeds met plezier aan terug denk.
Na mijn studie ben ik even een hele andere kant op gegaan en heb ik een aantal jaren gezeild op een charterschip. Verliefd, verloofd, getrouwd en met man en twee kinderen ben ik weer aan de wal komen te wonen en ja, dan komt toch de liefde voor het musiceren om de hoek kijken, dus ben ik weer pianoles gaan geven en samen met een groep vriendinnen een koortje begonnen, alweer 20 jaar geleden. Voor mij was dit een hele nieuwe uitdaging waarbij ik ontdekte dat dirigeren ontzettend leuk is om te doen. Toen de Boegspetters een nieuwe dirigente zochten kwamen ze via, via bij mij met de vraag of ik ook hun koor zou willen leiden, wat inmiddels heeft geresulteerd in een al meer dan 15-jarige, zeer prettige, samenwerking.
Om toch zo optimaal te kunnen presteren ben ik op een gegeven moment de tweejarige opleiding koordirectie gaan volgen en met een diploma op zak ben ik tegenwoordig, met veel plezier, zeer actief bezig in de korenwereld en heb ik diverse koren onder mijn hoede, zowel vrouwenkoren als gemengde koren, w.o. de Marwiven uit Grou, zanggroep Forte uit Makkum en het vrouwenkoor Exmorra. Daarnaast ben ik als pianiste actief, geef ik weer met veel enthousiasme pianoles, maak mijn eigen koorarrangementen en om niet te vergeten: werk ik mee aan diverse projecten op muzikaal gebied, zoals bijvoorbeeld ‘Proms in Concert’ in de Grote Kerk te Harlingen.
Kortom, muziek is mijn leven, mijn leven is muziek en ik zou niets anders willen!